marți, 4 mai 2010

O lectie. O palma


Adolf Hitler spunea: "Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

E o replica cum nu se poate mai adevarata. Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat ajung sa iubesc si mai mult animalele. Pentru ca animalele nu asteapta favoruri in schimbul cinstei si onoarei oferite. Pentru ca animalele nu se bazeaza pe ipocrizie, si pentru ca o pisica gudurandu-se pe langa picioarele tale, sau un caine care da din coada cand te vede chiar se bucura si nu asteapta decat cel mult o mana calda care sa il mangaie.

Pentru ca cine spune ca animalele nu simt si nu gandesc e un cretin !

(E doar un exemplu din mii de cazuri. O pisica nu-si paraseste "prietena" nici macar cand aceasta e pe moarte.Fiind calcata de masina, incearca sa-i faca ...masaj cardiac si ramane alaturi de ea pana in ultimul moment; chiar si dupa...)



In schimb oamenii...unde sunt cand e nevoie de ei ? Ascunsi printre scuze, fac loc animalelor, adevaratii prieteni de suflet, cei care intr-adevar dau dovada de lectii de loialitate. Tristetea, iubirea, durerea, afectiunea...se resimt mai mult in creierul sau pieptul multor dintre necuvantatoare decat in inimile si capetele multora dintre noi.

Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat ajung sa iubesc mai mult animalele...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Intr-adevar, toate animalele au trairi, sentimente, si este mare pacat ca asa zisii "stapani" ai lor nu le acorda prea multa atente, dovada fiind cainii vagabonzi care umbla in haite pe strazi sau pisicile ratacite care se uita speriate de sub masini cand trecem pe langa ele.
Pacat ca nu exista sanctiuni aspre, cum sunt in tarile civilizate. Si slabele manifestatii privind drepturile animalelor sunt repede acoperite de alte certuri politice, economice etc. Si asa, nimeni nu le mai acorda atentie.
Dar poate ca intr-o zi, mult timp de acum inainte, si in Romania se va descoperi "iubirea pentru animale".
Nu ai scris mult, si ce ai scris ai scris foarte bine. Intr-adevar, subcultura underground este cu adevarat arta.;)