duminică, 10 ianuarie 2010

Emotii


Sunt real. Cer si dau. Nimic nu pica din cer. Iar cand dau o fac si imi place sa cred ca o fac din inima.

Emotii? Da. Exista, si trec prin ele. Toti avem suflet. Mark Twain spunea ca "orice emotie, daca este sincera, este involutara", iar Titu Maiorescu considera ca emotiunile trebuie pastrate pentru lucrurile care merita. Iar eu nu-mi petrec timpul plangand lucruri marunte. Consider ca scopul existentei implica astfel de maruntisuri care sa intepe cand lucrurile tind s-o ia pe un fagas lin. Gropi sau damburi cand drumul incepe sa ti se para prea drept. Sa n-ai timp sa adormi.

Sinceritate? Da. Unele persoane merita. Si au parte de ea.

Revenind la emotii...Stii ca emotiile se joaca cu tine? Ca incep usor usor sa te gadile, pana cand ajung sa te bage in transa? Ca toti suntem oameni; n-a existat nimeni pana acum care sa nu tremure macar o data in sinea lui, de'a lungul vietii, pentru un anumit scop. Oamenii fara frica sau emotii, fara temeri si plin de curaj sunt doar schitele celor ce modeleaza povesti de bravura.

Emotiile izvorasc din diverse motive; au poate la baza idealuri, ce in momente tulburi par greu de realizat...
Si stii care-i ironia care totusi relaxeaza? Ca afli intr-un final ca tot raul a fost doar in capul tau. Ca ai pus prea mult gri in ganduri, mai mult decat ar fi trebuit.

Si totusi ai emotii...De ce? Pentru ca stii ce va urma, sau pentru ca nu stii ce va urma. Pentru ca te temi sa nu pierzi. Pentru ca-ti pasa...

Si-mi pasa...


Niciun comentariu: